Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΓΙΑ ΒΑΣΣΑ & ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙ


ΑΓΙΑ ΒΑΣΣΑ & ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ


Να θυμασθε οτι τιποτα δεν υπαρχρει γλυκυτερο στον κοσμο αυτο απο το να πασχει κανεις για τον Χριστο.

Αυτα ειναι τα λογια μιας μητερας πτος τα παιδια της που οδηγουνται στα βασανιστηρια.

Η Αγια βασσα εζησε περι τα τελη του 30ου & αρχες του 40οθ μ.χ. Αιωνα. Καταγοταν & ζουσε στην εδεσσα της Μακεδονιας. Παντρευτηκε με τον Ουαλεριανο, που ηταν ιερεας των ειδωλων& με αυτον απεκτησε τρια παιδια ...τον θεογνιο, τον Αγαπιο , & τον Πιστο.Τα τρια παιδια της η Βασσα τα μεγαλωσε με Χριστο. Μολις το αυτοκρατορικο διαταγμα του διωγμου των Χριστιανων εφθασε στην εδεσσα της Μακεδονιας ...η ΑΓΙΑ ΒΑΣΣΑ η χριστιανη μητερα καλεσε τα 3 παιδια της & τα παροτυνε να μην αρνηθουν τον χριστο, αλλα να δεχθουν τα βασανιστηρια και τους τονισε:

ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΛΥΚΥΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ  ΠΑΣΧΑΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Σε λιγο τους καλεσε ο ιδιος ο πατερας τους να προσφερουν θυσια στα ειδωλα. Εκεινα ομως αρνηθηκαν & οδηγηθηκαν στα βασανιστηρια Η ανδρεια τους & το θαρρος τους κατεπληξε ολους.

Με παρησια στους δημιους αναφωνουσαν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!!!!& ΑΜΕΣΩς ΕΝΑς ΕΝΑς ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

ΕΤΣΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ & ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ. Φρικτο ηταν & το μαρτυριο της Αγιας βασσας, που υπεμεινε με καρτερια οπως τα 3 παιδια της. Τελος αποκεφαλιστηκε & η ΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΣΤΕΦΑΝΩΘΗ ΕΝ ΔΟΞΗ & ΤΙΜΗ & ΑΓΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΙΩΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου